Jednoduchý recept

Moravská cibulačka s uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51344

Ingredience

3 ks Cibule
7,5 dl Hovězí vývar základní
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
100 g Uzené maso vařené
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 169kJ
3% Sacharidy 10 g
28% Tuky 21 g
28% Sodík 560 mg
12% Bílkoviny 7 g

Moravská cibulačka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na osm dílků.

2

Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme studenou vodou a najemno ji nasekáme.

3

V hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla a krátce na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, osolíme, přilijeme vývar a víno a vaříme, až je cibule měkká.

4

V pánvi rozehřejeme zbylou lžíci sádla a krátce osmažíme uzené maso, které poté necháme na papírovém ubrousku okapat.

5

Polévku rozlijeme do servírovacích talířů, přidáme k ní osmažené uzené maso, posypeme jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept