Recept

Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51351

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl
280 g Šunka dušená
Na těstoviny
1 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
250 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná
Na zálivku
4 polévková lžíce Mléko plnotučné
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
160 g Zakysaná smetana
Na přílohu
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Libeček
50 ml Smetana 33% (šlehačka)
400 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 032kJ
17% Sacharidy 61 g
46% Tuky 34 g
24% Sodík 477 mg
83% Bílkoviny 46 g

Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme tagliatelle a uvaříme je "na skus". Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.

2

Rajčata nakrájíme na tenké plátky, šunku na nudličky, pažitku a petrželovou nať nasekáme najemno.

3

Vejce smícháme se zakysanou smetanou, mlékem, solí a pepřem.

4

Dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, vyložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky a petrželové nati. Na ně naklademe polovinu šunky a překryjeme částí tagliatellí. Poté střídavě vrstvíme šunku a tagliatelle. Povrch posypeme druhou polovinou petrželové nati a pažitky. Směs přelijeme vejci se smetanou a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme zhruba 35 minut.

5

Zapečené těstoviny podáváme s ušlehaným tvarohem, v kterém jsme rozmíchali šlehačku a nasekaný libeček a bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept