Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51351 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
280 g | Šunka dušená |
Na těstoviny | |
---|---|
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tagliatelle |
1,5 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
4 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
160 g | Zakysaná smetana |
Na přílohu | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Libeček |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 266,0mg |
Draslík | 643,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Sůl, Sůl, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Bazalka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Olej olivový, Tagliatelle, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Libeček, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme tagliatelle a uvaříme je "na skus". Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat. |
2 | Rajčata nakrájíme na tenké plátky, šunku na nudličky, pažitku a petrželovou nať nasekáme najemno. |
3 | Vejce smícháme se zakysanou smetanou, mlékem, solí a pepřem. |
4 | Dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, vyložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky a petrželové nati. Na ně naklademe polovinu šunky a překryjeme částí tagliatellí. Poté střídavě vrstvíme šunku a tagliatelle. Povrch posypeme druhou polovinou petrželové nati a pažitky. Směs přelijeme vejci se smetanou a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme zhruba 35 minut. |
5 | Zapečené těstoviny podáváme s ušlehaným tvarohem, v kterém jsme rozmíchali šlehačku a nasekaný libeček a bazalku. |