Recept

Brambory se slaninou a sušenými jablky

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51364

Ingredience

300 g Anglická slanina
600 g Brambory
250 g Křížaly (sušená jablka)
50 g Máslo čerstvé
8 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 821kJ
17% Sacharidy 60 g
59% Tuky 44 g
74% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Brambory se slaninou a sušenými jablky postup přípravy receptu:

1

Sušená jablka zalijeme teplou vodou a necháme přes noc namočit. Druhý den přidáme slaninu v celku a hodinu povaříme zakryté na mírném ohni. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v půlce vaření přidáme k jablkům a slanině a společně uvaříme doměkka. Slaninu vyjmeme a nakrájíme na plátky, vodu slijeme, brambory s jablky protřeseme, osolíme a poklademe plátky másla.

2

Rozdělíme na talíře a na ně navršíme plátky slaniny.

Poznámka

Sušená jablka se musí přes noc namočit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept