Brambory se slaninou a sušenými jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se slaninou a sušenými jablky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51364 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory |
250 g | Křížaly (sušená jablka) |
50 g | Máslo čerstvé |
8 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Křížaly (sušená jablka), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory se slaninou a sušenými jablky postup přípravy receptu:
1 | Sušená jablka zalijeme teplou vodou a necháme přes noc namočit. Druhý den přidáme slaninu v celku a hodinu povaříme zakryté na mírném ohni. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v půlce vaření přidáme k jablkům a slanině a společně uvaříme doměkka. Slaninu vyjmeme a nakrájíme na plátky, vodu slijeme, brambory s jablky protřeseme, osolíme a poklademe plátky másla. |
2 | Rozdělíme na talíře a na ně navršíme plátky slaniny. |
Poznámka
Sušená jablka se musí přes noc namočit.