Čokoládová káva

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 40gramůČokoláda hořká
    • 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
    • 4lžičkyKáva mletá
    • 2šálkyVoda pitná
    • 4lžičkyCukr krupice
    • 2šálkyMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nastrouháme, vložíme do kastrůlku, necháme změknout a zalijeme vlažným mlékem. Za stálého míchání rozvaříme a potom přecedíme do 4 nahřátých šálků.
  • 2
    Vodu přivedeme k varu, přidáme kávu a necháme ji krátce spařit. Odstavíme z ohně.
  • 3
    Po ustání kávový odvar přecedíme na vařenou čokoládu. Zdobíme kopečkem šlehačky a cukr podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.