Recept

Pikantní bramborové placičky

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51373

Ingredience

1 kg Brambory
200 g Mouka polohrubá
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
20 g Oregano sušené
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
2 dl Smetana sladká 12%
50 g Sýr Eidam cihla 40%
50 g Sýr Ementál (Primátor)
10 g Sůl
3 g Tymián sušený
1,2 l Voda pitná
5 g Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 789kJ
21% Sacharidy 74 g
45% Tuky 33 g
41% Sodík 817 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pikantní bramborové placičky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a ještě horké rozmačkáme na kaši. Dáme do mísy a přidáme máslo, nastrouhaný sýr ementál, mouku, smetanu, bylinky, osolíme, okořeníme a vypracujeme hladké těsto.

2

Na pomoučněném vále vytvoříme váleček, který rozkrájíme na kousky. Na plech rozložíme alobal a potřeme olejem. Z kousků těsta v dlani utvoříme kuličky, které klademe na alobal a stlačením vytvoříme placičky. Na placičky položíme 2 plátky sýra přiměřené velikosti a plátek slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept