Jednoduchý recept

Chobotnice v zelenině

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51374

Ingredience

Chobotnice vařená vcelku [51369]
200 g Celer řapíkatý
30 g Chilli paprička
1500 g Chobotnice
20 g Citronová kůra
80 g Fenykl sladký - hlíza
150 g Mrkev kořen
150 g Mušle slávky
30 ml Ocet vinný
60 g Olej olivový
100 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
12 g Sůl
80 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 998kJ
5% Sacharidy 16 g
112% Tuky 84 g
73% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Chobotnice v zelenině postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme olej, rozehřejeme, přisypeme plátky česneku, chilli papričku bez semínek nakrájenou na nudličky, posekanou petrželku a strouhanou citronovou kůru. Zvolna smažíme asi minutu, přidáme celou chobotnici, přiklopíme pokličkou, s hrncem zatřeseme a velmi zvolna vaříme zhruba 20 minut.

2

Chobotnice pustí dost tekutiny, takže výsledkem bude chobotnice ve vlastní šťávě. Přidáme mušle do hrnce, povaříme pár minut a odstavíme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Chobotnici vyjmeme, odřízneme hnědé maso z hlavy, přísavky, oči, zobák a vyhodíme.

3

Petrželku posekáme nadrobno, nasypeme do salátové mísy, mrkev, fenykl, řapíkatý celer nakrájíme na slámu, chobotnici na menší kousky, přidáme do mísy, mušle vyloupneme, přidáme do salátu, osolíme, opepříme, zalijeme panenským olejem, octem, přilijeme trochu šťávy z chobotnice a promícháme. Podáváme jako salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept