Recept

Polévková zavářka s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 26 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51376

Ingredience

1 l Bujón zeleninový
10 ks Chřest zelený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
30 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
Na smažení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 467kJ
1% Sacharidy 5 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 92 mg
8% Bílkoviny 5 g

Polévková zavářka s chřestem postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujónu. Zelený chřest omyjeme, odkrojíme asi 1/3 tvrdého stonku a vložíme ho do vařícího bujónu. Pomalu ho vaříme 10–14 minut. Vyjmeme ho sítem, necháme okapat, odřežeme hlavičky a vrátíme je zpět do polévky.

2

Zbývající stonky dáme do mísy a tyčovým mixerem je rozmixujeme na kaši. Přidáme 2 žloutky a důkladně je smícháme s chřestovou kaší. Přidáme jemnou strouhanku, lžíci vlažného másla a 2 špetky bílého pepře. Vyšleháme 2 bílky na tuhý sníh, který zapracujeme do chřestového těsta.

3

V pánvi si rozpálíme máslo s olejem, nalijeme chřestové těsto, povrch uhladíme a smažíme pomalu z každé strany dozlatova přibližně po 5–6 minutách z každé strany. Usmažený chřestový svítek nakrájíme na tenké proužky, dáme je do polévky a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept