Recept

Jemná chřestová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51378

Ingredience

500 g Chřest zelený
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 392kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 6 g
20% Sodík 398 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jemná chřestová polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody se solí, cukrem a citrónovou šťávou. Čerstvý zelený chřest omyjeme, tvrdou spodní část, asi 1/3, odřežeme. Chřest ponoříme do vroucí vody a pomalu ho vaříme přibližně 10–14 minut.

2

Poté ho vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky asi 3 cm dlouhé. V misce si dohladka rozmícháme mouku v zakysané smetaně a přimícháme ji do polévky. Za stálého míchání povaříme smetanu asi 1 minutu, přidáme máslo, vrátíme pokrájený chřest a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept