Jednoduchý recept

Sterilovaný slaný hrášek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51380

Ingredience

20 g Cukr krupice
1 kg Hrášek
20 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 464kJ
6% Sacharidy 21 g
1% Tuky 1 g
49% Sodík 985 mg
12% Bílkoviny 7 g

Sterilovaný slaný hrášek postup přípravy receptu:

1

Mladý hrášek vyloupeme, nasypeme do vroucí vody a krátce povaříme. Po vyjmutí ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.

2

Mezitím smícháme vodu (1 l) s cukrem a solí, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme hrášek. Několik minut necháme stát a v případě potřeby dolijeme. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Do času vaření je počítán pouze čistý čas na vaření a jednotlivé sterilování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept