Chodské kudlánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodské kudlánky
Chodské kudlánky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 51387 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
350 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
170 g | Lišky čerstvé |
1,5 dl | Mléko - podmáslí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 611,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chodské kudlánky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme. Drobné plodnice lišek necháme celé, ostatní houby pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a cibuli. Brambory pokrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky a dáme je do hrnce. Přidáme houby, vodu, sůl, kmín, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vodu přivedeme k varu a potom snížíme teplotu. Pomalu vaříme 20 minut. |
2 | V misce si ve sladké smetaně dohladka rozkvedláme hladkou mouku. V hrnečku si rozkvedláme vejce. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Když jsou brambory měkké, za stálého míchání přilijeme podmáslí, povaříme asi 2 minuty, přilijeme smetanu s moukou a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme vejce, kopr a odstavíme hrnec z plotny. Nakonec přimícháme do polévky podle chuti ocet a podáváme. |