Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 51387

Ingredience

2 ks Bobkový list
350 g Brambory
1 ks Cibule
100 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
170 g Lišky čerstvé
1,5 dl Mléko - podmáslí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 470kJ
6% Sacharidy 23 g
33% Tuky 25 g
23% Sodík 454 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chodské kudlánky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme. Drobné plodnice lišek necháme celé, ostatní houby pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a cibuli. Brambory pokrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky a dáme je do hrnce. Přidáme houby, vodu, sůl, kmín, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vodu přivedeme k varu a potom snížíme teplotu. Pomalu vaříme 20 minut.

2

V misce si ve sladké smetaně dohladka rozkvedláme hladkou mouku. V hrnečku si rozkvedláme vejce. Omyjeme a drobně pokrájíme kopr. Když jsou brambory měkké, za stálého míchání přilijeme podmáslí, povaříme asi 2 minuty, přilijeme smetanu s moukou a za stálého míchání vaříme další 2 minuty. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme vejce, kopr a odstavíme hrnec z plotny. Nakonec přimícháme do polévky podle chuti ocet a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept