Terina z uzeného lososa a pstruha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina z uzeného lososa a pstruha
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51389 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
50 g | Kaviár |
200 g | Losos uzený |
2 špetka | Pepř bílý |
200 g | Pstruh uzený |
2 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar rybí |
250 ml | Zakysaná smetana |
4 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 297,9mg |
Vláknina | 52,4mg |
Vitamín A | 286,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaviár, Losos uzený, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí, Zakysaná smetana, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pstruh uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Terina z uzeného lososa a pstruha postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku vlijeme studenou vodu a vložíme do ní 4 plátky želatiny, které v ní necháme nabobtnat. |
2 | Do druhého hrnku vlijeme 3 lžíce rybího vývaru a zahřejeme na mírném plameni. Vložíme do teplého vývaru nabobtnalou želatinu, ze které jsme předtím vymačkali přebytek vody. Jakmile se želatina ve vývaru zcela rozpustí, necháme ji vychladnout. Polovinu chladné želatiny vlijeme do vypláchnuté formy na terinu, která má objem 1 litr. Počkáme, až želatina v terině ztuhne. |
3 | Na kousky o velikosti sousta nakrájíme uzeného lososa a vložíme kousky do mixéru. Přilijeme k nim 100 ml zakysané smetany. Rozmixujeme a vlijeme do misky. |
4 | Uzeného pstruha pokrájíme také na kousky o velikosti sousta. Vhodíme do mixéru a přilijeme zbylých 150 ml zakysané smetany. Rozmixujeme a vlijeme do další misky. |
5 | Obě rozmixované ryby opepříme a osolíme. |
6 | Lososovou směs vlijeme do nádoby na terinu na vrstvu ztuhlé želatiny. Uprostřed vrstvy uděláme rýhu, kterou naplníme kaviárem. Zalijeme pstruhovou směsí. Naplněnou formou opatrně zlehka klepeme na navlhčené utěrce, aby se uvolnil vzduch mezi vrstvami. Pak navrch přilijeme ještě zbytek želatiny. Necháme v chladničce 30 minut vychladit. Pak terinu krájíme na plátky a podáváme. |