Recept

Terina z uzeného lososa a pstruha

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 53 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51389

Ingredience

50 g Kaviár
200 g Losos uzený
2 špetka Pepř bílý
200 g Pstruh uzený
2 špetka Sůl
125 ml Voda pitná
250 ml Vývar rybí
250 ml Zakysaná smetana
4 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 660kJ
1% Sacharidy 3 g
11% Tuky 9 g
16% Sodík 313 mg
27% Bílkoviny 15 g

Terina z uzeného lososa a pstruha postup přípravy receptu:

1

Do hrnku vlijeme studenou vodu a vložíme do ní 4 plátky želatiny, které v ní necháme nabobtnat.

2

Do druhého hrnku vlijeme 3 lžíce rybího vývaru a zahřejeme na mírném plameni. Vložíme do teplého vývaru nabobtnalou želatinu, ze které jsme předtím vymačkali přebytek vody. Jakmile se želatina ve vývaru zcela rozpustí, necháme ji vychladnout. Polovinu chladné želatiny vlijeme do vypláchnuté formy na terinu, která má objem 1 litr. Počkáme, až želatina v terině ztuhne.

3

Na kousky o velikosti sousta nakrájíme uzeného lososa a vložíme kousky do mixéru. Přilijeme k nim 100 ml zakysané smetany. Rozmixujeme a vlijeme do misky.

4

Uzeného pstruha pokrájíme také na kousky o velikosti sousta. Vhodíme do mixéru a přilijeme zbylých 150 ml zakysané smetany. Rozmixujeme a vlijeme do další misky.

5

Obě rozmixované ryby opepříme a osolíme.

6

Lososovou směs vlijeme do nádoby na terinu na vrstvu ztuhlé želatiny. Uprostřed vrstvy uděláme rýhu, kterou naplníme kaviárem. Zalijeme pstruhovou směsí. Naplněnou formou opatrně zlehka klepeme na navlhčené utěrce, aby se uvolnil vzduch mezi vrstvami. Pak navrch přilijeme ještě zbytek želatiny. Necháme v chladničce 30 minut vychladit. Pak terinu krájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept