Recept

Terina z mořského jazyka s krevetami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51391

Ingredience

0,5 ks Citrony
100 g Krevety tygří - loupané
200 g Mořský jazyk
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Voda pitná
125 ml Vývar z humrů
150 ml Zakysaná smetana
2 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
1% Sacharidy 5 g
20% Tuky 15 g
22% Sodík 445 mg
37% Bílkoviny 21 g

Terina z mořského jazyka s krevetami postup přípravy receptu:

1

Plátky z mořského jazyka rozkrájíme na kousky, rozmačkáme vidličkou a pak prolisujeme přes síto. Ušleháme tuhý sníh z bílku. Vyrobený tuhý sníh a zakysanou smetanu střídavě vmícháváme do prolisovaného rybího masa. Nakonec směs z mořského jazyka lehce osolíme a opepříme.

2

Čtyři menší formičky na terinu si lehce vymažeme olejem. Vyrobenou hmotou je naplníme, necháme pouze mezeru 1 centimetr pod okraj. Do většího kastrolu vlijeme vodu a zahřejeme. Vložíme do ní naplněné formičky tak, aby byly ponořené asi do poloviny. Zahříváme ve vodní lázni 10 minut. Potom formičky vyjmeme z kastrolu a necháme je na vzduchu vychladnout.

3

Humrový vývar si rozehřejeme v menším hrnku a přidáme do něj krevety. V menším hrníčku si ve studené vodě necháme nabobtnat 2 plátky želatiny. Pak z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme ji do humrového vývaru. Počkáme, dokud se nerozpustí. Když začne vývar želírovat, přelijeme jím teriny. Přikryjeme je a necháme vychladnout v chladničce. Pak formičky znovu částečně ponoříme do horké vody. Pak jejich obsah vyklopíme na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept