Paštika z vepřových jater a bůčku

160 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
393 mg
Cukr
402 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celkem 400 g vepřových jater pokrájíme na větší kousky. Pokrájená játra v misce zalijeme třešňovicí a necháme je 1 hodinu marinovat. Zbylých 200 g jater pokrájíme na kostky o velikosti 1 centimetr.
  • 2
    Připravíme pánev, na které rozehřejeme 30 g vepřového sádla. Marinovaná játra necháme dobře okapat a vložíme na pánev. Rychle je opečeme a z pánve vyndáme děrovanou sběračkou, aby na pánvi zbyl tuk. Na něj vložíme na centimetrové kostičky nakrájená játra. Také je asi 2 minuty zprudka opékáme. Vyndáme z pánve a uložíme stranou.
  • 3
    Větší kastrol naplníme vodou, aby hladina byla asi ve výšce 4,5 centimetru. Předehřejeme troubu na 180 °C. Kastrol s vodou vložíme do trouby.
  • 4
    Vychlazený bůček nakrájíme na kostky o velikosti 1 centimetr. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno.
  • 5
    Do mixéru vložíme opečená játra, nakrájený bůček, nasekanou cibuli a česnek a nadrobno nasekanou petrželku. Vše rozmixujeme. Pokud nemáme mixér můžeme také dvakrát umlít na masovém strojku.
  • 6
    Rozmixovanou směs dáme do misky, rozklepneme k ní vejce, přidáme smetanu a také třešňovici z marinády. Osolíme, opepříme a přisypeme majoránku.
  • 7
    Na kostičky nakrájíme také slaninu a přimícháme ji do vyrobené játrové fáše. Terinu vymažeme sádlem a naplníme jí masovou fáší. Přikryjeme ji a vložíme do velkého kastrolu v troubě. Ve vodní lázni pečeme 1 hodinu.
  • 8
    V menším kastrolu rozpustíme zbytek sádla, kterým zalijeme terinu. Necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.