Ztracená vejce vařená v octové vodě

9 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Cukr
447 mg
Vápník
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.
  • 2
    Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.
  • 3
    Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 24. 10. 2015
Ztracená vejce vařená v octové vodě
Ztracená vejce vařená v octové vodě jsou velice jednoduchým receptem na tento typ vařených vajec. Nebojte se ho vyzkoušet. Vejce můžete pak použít jako surovinu pro další recepty.