Jednoduchý recept

Majoránkový olej

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51414

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
100 g Majoránka
100 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
4 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 724kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
14% Sodík 275 mg
4% Bílkoviny 2 g

Majoránkový olej postup přípravy receptu:

1

Čerstvou majoránku rozdrtíme v hmoždíři nebo rozsekáme v mixéru, přilijeme panenský olej, zakápneme citronovou šťávou, osolíme mořskou solí, opepříme a důkladně rozmícháme. Necháme chvíli odležet, aby se vůně majoránky spojila s olejem.

2

Takto připravený olej používáme zejména k potírání ryb a drůbeže před grilováním a pečením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept