Recept

Morkové knedlíčky s telecí ledvinou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51419

Ingredience

1 ks Cibule
2 dl Mléko polotučné
80 g Morek
2 špetka Muškátový oříšek
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Strouhanka
3 špetka Sůl
1 ks Telecí ledviny
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 723kJ
3% Sacharidy 10 g
38% Tuky 29 g
23% Sodík 456 mg
48% Bílkoviny 27 g

Morkové knedlíčky s telecí ledvinou postup přípravy receptu:

1

Telecí ledvinu rozkrojíme, vyřízneme z ní močové kanálky, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme, namočíme do mléka asi na půl hodiny.

2

Ledvinu potom znovu omyjeme pod tekoucí vodou a velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.

3

V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené maso a podusíme ho pod pokličkou asi 8-10 minut. Přidáme morek z uvařené hovězí kosti, strouhanku, pepř, sůl, žloutky a muškátový oříšek. Směs dobře vidličkou promícháme. Přidáme hrubou mouku podle potřeby, směs by měla být tuhá. Vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2-3 cm.

Poznámka

Knedlíčky zaváříme do polévek. vaříme je přibližně 3-5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept