Skleněnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skleněnka
Skleněnka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51435 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Krupky trhané |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Pastinák |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 430,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skleněnka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. V hrnci na sádle s máslem ji dorůžova osmažíme. Krupky dobře promyjeme, v sítu necháme okapat a přidáme k cibuli. Promícháme, přilijeme 1.3 litru vody, přidáme sůl a kmín. |
2 | Brambory a kořenovou zeleninu (mrkev, pastinák a celer) oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na kostky, zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a vše doložíme do polévky. Polévku vaříme dalších 15 minut, dochutíme ji majoránkou, pepřem, solí a podáváme. |