Jednoduchý recept

Kedlubna sterilovaná ve sladkokyselém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51437

Ingredience

20 g Cukr krystal
1 kg Kedlubna
7,5 dl Ocet kvasný lihový
30 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 68 kcal
Kilojoule 286kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
77% Sodík 2 g
2% Bílkoviny 1 g

Kedlubna sterilovaná ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a nastrouháme. Nasypeme do vroucí vody ochucené lžičkou soli a lžičkou octa a necháme projít varem. Poté ihned scedíme a po vychladnutí namačkáme do sklenic.

2

Ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, necháme vychladnout a nálevem zalijeme kedlubny.

3

Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sterilizaci po dvou dnech zopakujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme z hrnce a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Poznámka

Čas vaření je pouze čistý čas na převaření a sterilizaci - tu opakujeme po dvou dnech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept