Čerstvý kopr naložený v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvý kopr naložený v soli
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51439 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Kopr čerstvý |
100 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
1% Kalorie 27 kcal
Kilojoule 112kJ
1% Sacharidy 4 g
1% Tuky 1 g
244% Sodík 5 g
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 462,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Čerstvý kopr naložený v soli postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý kopr dobře propláchneme vodou, pokrájíme na malé kousky a osolíme cca 80 g soli. Důkladně promícháme, namačkáme do sklenice a zasypeme zbytkem soli. |
2 | Sklenici převážeme dvojitým celofánem a uchováme v temné a studené místnosti. |
Čerstvý kopr ze zahrádky taky nakládám do soli, tak můžu recept doporučit. Samozřejmě má jinou chuť než sterilovaný a taky jinou, než např. zmražený. Nakládám i jiné natě a vždy tak nějak pro jistotu dávám spíš o malinko více soli než méně. Vlastním kuchařku o konzervování a tam je uvedeno 150 g soli na 500 g kopru nebo jiných natí, ale dávám tak 120 g. Sklenice překryju potravinářskou fólií a dám kovové šroubovací víčka. Skladuji v chladu, mám studený sklep. Využívám spíš menší skleničky a pak při přípravě jídla nesolím, případně až nakonec pokud je třeba. Kopr je opravdu dost slaný, tak pozor na to!