Zdravý recept

Čerstvý kopr naložený v soli

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Čerstvý kopr naložený v soli 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 51439

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 27 kcal
Kilojoule 112kJ
1% Sacharidy 4 g
1% Tuky 1 g
244% Sodík 5 g
4% Bílkoviny 2 g

Čerstvý kopr naložený v soli postup přípravy receptu:

1

Čerstvý kopr dobře propláchneme vodou, pokrájíme na malé kousky a osolíme cca 80 g soli. Důkladně promícháme, namačkáme do sklenice a zasypeme zbytkem soli.

2

Sklenici převážeme dvojitým celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Čerstvý kopr naložený v soli
Čerstvý kopr ze zahrádky taky nakládám do soli, tak můžu recept doporučit. Samozřejmě má jinou chuť než sterilovaný a taky jinou, než např. zmražený. Nakládám i jiné natě a vždy tak nějak pro jistotu dávám spíš o malinko více soli než méně. Vlastním kuchařku o konzervování a tam je uvedeno 150 g soli na 500 g kopru nebo jiných natí, ale dávám tak 120 g. Sklenice překryju potravinářskou fólií a dám kovové šroubovací víčka. Skladuji v chladu, mám studený sklep. Využívám spíš menší skleničky a pak při přípravě jídla nesolím, případně až nakonec pokud je třeba. Kopr je opravdu dost slaný, tak pozor na to!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept