Jednoduchý recept

Moravská kuřecí pánev

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51444

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Koření grilovací
800 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
1,5 dl Voda pitná
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
4 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
15% Sodík 309 mg
79% Bílkoviny 45 g

Moravská kuřecí pánev postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň hodinu v chladu odležet.

3

V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme pivo s vodou, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory. Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept