Jednoduchý recept

Jahodovo-jablečný kompot

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5145

Ingredience

850 g Cukr krupice
20 ks Hřebíček
500 g Jablka
1500 g Jahody zahradní
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 699kJ
29% Sacharidy 104 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jahodovo-jablečný kompot postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme od stopek.

2

Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky.

3

Každé ovoce povaříme zvlášť v roztoku cukru a vody. Scedíme, vložíme do mísy a zlehka promícháme.

4

Vymyté sklenice plníme a kompot zalijeme studeným cukerným roztokem. Do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a uzavřeme.

5

Při teplotě 80 stupňů sterilujeme 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept