Jednoduchý recept

Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51452

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 g Chilli koření mleté
80 g Cibule červená
400 g Klobása uzená
30 ml Ocet vinný červený
40 g Olej olivový extra panenský
20 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
15 g Skořice celá
6 g Sůl
3 stroužek Česnek
Čočka
1 ks Bobkový list
10 g Petržel - nať
5 g Sůl
1200 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
300 g Čočka zelená Puy

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 674kJ
19% Sacharidy 67 g
35% Tuky 26 g
69% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, mleté chilli koření, celou skořici a osmahneme. Zakápneme octem a jakmile se odpaří, přilijeme rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do jiného hrnce nasypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme česnek, snítku petrželky, bobkový list, osolíme a vaříme zhruba 20 minut doměkka. Klobásy potřeme slunečnicovým olejem, vyskládáme na plech, vložíme do trouby a zvolna pečeme dozlatova.

2

Čočku scedíme, petrželku a bobkový list vyhodíme, česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s čočkou.

3

Na talíře nalijeme trochu rajčatové omáčky, zasypeme čočkou a navrch položíme po jedné klobáse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept