Knedlíčky kuřecí bylinkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky kuřecí bylinkové
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51455 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 g | Bazalka |
0,5 ks | Citrony |
5 g | Kerblík |
150 g | Kuřecí prsa |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
5 g | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 253,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 11,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Kerblík, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Knedlíčky kuřecí bylinkové postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí prsa pokrájíme na kousky, které vložíme do mixéru. Rozmixujeme na kaši a přidáme rozklepnuté vejce a 3 lžíce smetany a opět mixujeme. Všechny bylinky (petržel, pažitku, kerblík a bazalku) nasekáme nadrobno a vmícháme do mixované směsi. Směs osolíme, opepříme a přidáme ještě nadrobno nasekanou kůru z poloviny jednoho chemicky neošetřeného citronu. Hmotu propracujeme a vytváříme z ní menší kuličky, které vhazujeme do drůbežího vývaru. Vaříme 15 minut. |