Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51462

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory
2 kávová lžička Cukr krupice
300 g Houby čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
1,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 ks Pepř černý celý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 488kJ
7% Sacharidy 24 g
33% Tuky 25 g
23% Sodík 464 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zakudlaná polévka postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce s 1 litrem vody se solí, kmínem, bobkovým listem, celým pepřem a přivedeme varu. Očistíme a omyjeme směs čerstvých hub, pokrájíme je na plátky a přidáme do vody k bramborům.

2

Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme do polévky smetanu, ve které jsme si důkladně rozmíchali hladkou mouku. Krátce povaříme. V hrnečku si rozkvedláme vejce a za stálého míchání je vlijeme do polévky. Omytý čerstvý kopr drobně pokrájíme a přidáme ho do polévky. Podle chuti přidáme sůl, ocet a trošku cukru. Nakonec do polévky prolisujeme stroužek česneku, promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept