Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51477

Ingredience

1 kg Brambory
1 polévková lžíce Majoránka
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 663kJ
10% Sacharidy 36 g
33% Tuky 25 g
16% Sodík 313 mg
19% Bílkoviny 11 g

Pečená babucha postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je nahrubo do mísy. Očištěný česnek prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přisypeme hladkou mouku, majoránku, pepř a sůl. Přidáme vejce a těsto dobře promícháme.

2

Plech vytřeme sádlem, těsto rozetřeme po plechu, po povrchu poklademe tenké plátky másla a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Okraje babuchy musí mít zlatohnědou křupavou kůrku. Horkou babuchu nakrájíme na obdélníky a hned podáváme.

Poznámka

Pokud by bylo velmi husté, zředíme těsto asi 1 dl vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept