Jednoduchý recept

Polévka Savoyarde

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 51481

Ingredience

120 g Celer bulvový
6 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
750 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
125 g Slanina vepřová
40 g Sádlo škvařené
180 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 370kJ
13% Sacharidy 46 g
42% Tuky 32 g
37% Sodík 750 mg
44% Bílkoviny 25 g

Polévka Savoyarde postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Celer a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.

2

V hrnci na rozehřátém sádle necháme zesklovatět slaninu. Když kostičky slaniny začnou prskat, přidáme zeleninu a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Zalijeme vodou a mlékem, půl a půl, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené houby a přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme hodinu a půl.

3

Sýr nastrouháme na jemném struhadle, krajíce chleba překrájíme na 4 dílky, které posypeme nastrouhaným sýrem, položíme na plech potřený olejem a dáme krátce dozlatova opéct do trouby rozehřáté na 180 °C.

4

Kousky opečeného chleba položíme na talíře, přelijeme polévkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept