Recept

Bramborové preclíky sypané mákem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51488

Ingredience

200 g Brambory
2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Mák - semena
3 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 179kJ
13% Sacharidy 46 g
3% Tuky 2 g
7% Sodík 149 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bramborové preclíky sypané mákem postup přípravy receptu:

1

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Brambory omyjeme, dáme do vody a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, oloupeme a horké jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim téměř všechnu polohrubou mouku, žloutek, sůl, pepř, prášek do pečiva a mléko. Těsto dobře promícháme, dáme ho na zbytkem mouky pomoučený vál a dobře ho propracujeme. Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 7 cm. Z něj nakrájíme stejné dílky, silné asi 4 cm. Z každého dílku vyválíme tenký váleček, který stočíme do tvaru preclíku.

2

Preclíky poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme nahusto mákem. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 180°C přibližně 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept