Parmezánové kuličky s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmezánové kuličky s olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 51494 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mák mletý |
60 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 47,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmezánové kuličky s olivami postup přípravy receptu:
1 | Parmezán nastrouháme do velké mísy, přidáme máslo, mouku a sůl. Vše pořádně promícháme do hladkého těsta. Olivy vypeckujeme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Těsto rozdělíme do cca 15 stejně velkých dílků. Do každého dílku vmáčkneme olivu a těsto okolo ní uválíme. Na plech dáme papír na pečení a kuličky na něj odkládáme. |
3 | V malé misce si smícháme mléko s vajíčkem a směsí všechny kuličky potřeme. Na závěr ještě vše posypeme mákem a dáme péct na 15 minut do trouby předehřáté na 180°C. |