Bramborové pivní tyčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové pivní tyčky
Bramborové pivní tyčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51495 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
250 g | Brambory |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
2 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sůl hrubozrnná |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 385,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Pepř černý celý, Sezam - semena, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové pivní tyčky postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory, do hrnce nalijeme 5 dl vody a vaříme je do měkka. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy. Přisypeme k nim hladkou mouku, promícháme, uděláme do nich důlek, do něj nalijeme 0,5 dl piva, přidáme žloutek, sůl, pepř, kmín a prášek do pečiva. Těsto dobře promícháme. Mělo by být dostatečně tuhé, podle potřeby můžeme ještě přidat mouku. Těsto položíme na pomoučený vál a dobře ho rukama uhněteme. Nesmí se lepit. |
2 | Válečkem vyválíme placku, silnou asi 5 - 6 mm. Rádýlkem nakrájíme proužky široké asi 2 cm a dlouhé 10 cm a klademe je na plech, vvyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a sezamem. Plech s tyčkami vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do zlatova při 180 - 190°C přibližně po dobu 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.