Recept

Bramborové pivní tyčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51495

Ingredience

250 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
4 polévková lžíce Sezam - semena
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 586kJ
16% Sacharidy 58 g
14% Tuky 10 g
143% Sodík 3 g
25% Bílkoviny 14 g

Bramborové pivní tyčky postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory, do hrnce nalijeme 5 dl vody a vaříme je do měkka. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy. Přisypeme k nim hladkou mouku, promícháme, uděláme do nich důlek, do něj nalijeme 0,5 dl piva, přidáme žloutek, sůl, pepř, kmín a prášek do pečiva. Těsto dobře promícháme. Mělo by být dostatečně tuhé, podle potřeby můžeme ještě přidat mouku. Těsto položíme na pomoučený vál a dobře ho rukama uhněteme. Nesmí se lepit.

2

Válečkem vyválíme placku, silnou asi 5 - 6 mm. Rádýlkem nakrájíme proužky široké asi 2 cm a dlouhé 10 cm a klademe je na plech, vvyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a sezamem. Plech s tyčkami vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do zlatova při 180 - 190°C přibližně po dobu 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept