Jednoduchý recept

Sterilovaná kukuřice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51502

Ingredience

1 kg Kukuřice
20 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
11% Sacharidy 41 g
10% Tuky 8 g
33% Sodík 653 mg
12% Bílkoviny 7 g

Sterilovaná kukuřice postup přípravy receptu:

1

Kukuřici důkladně očistíme, odstraníme šupiny a vlákna a krátce povaříme v 1 litru vroucí vody. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.

2

Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a po vychladnutí roztokem zalijeme kukuřici. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 60 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.

Poznámka

Použijeme menší, mladé klasy kukuřice. Můžeme použít také sladkokyselý nálev.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept