Jednoduchý recept

Květák sterilovaný v octovém nálevu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51505

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 g Cukr krupice
1 špetka Hořčičné semínko
1 kg Květák
2,5 dl Ocet kvasný lihový
30 g Sůl
2,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 67 kcal
Kilojoule 281kJ
3% Sacharidy 12 g
1% Tuky 1 g
100% Sodík 2 g
6% Bílkoviny 3 g

Květák sterilovaný v octovém nálevu postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme a na cca 30 minut vložíme do 1 litu vody se špetkou soli. Po vyjmutí rozebereme na růžičky a nasypeme do litru vroucí vody ochucené lžičkou octa. Povaříme cca 5 minut, poté vyjmeme a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.

2

Ocet, sůl a cukr rozmícháme ve zbylé vodě, přidáme bobkový list a hořčičné semínko, krátce povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme květák a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Po vyjmutí sklenice uchováme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept