Jednoduchý recept

Kompot hruškový

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kompot hruškový 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5151

Ingredience

300 g Cukr krupice
3,5 kg Hrušky
10 ks Hřebíček
50 g Kyselina citrónová
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 108kJ
19% Sacharidy 68 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 6 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kompot hruškový postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme hrušky, podélně rozdělíme na poloviny a zbavíme jadřinců a stopek.

2

Připravíme si vodu s kyselinou citronovou a ponoříme do ní hrušky, aby nezhnědly. Krátce povaříme tvrdé hrušky v okyselené vodě. Poté je dáváme do čistých lahví.

3

Připravíme nálev povařením vody, cukru a hřebíčku.

4

Naplněné sklenice sterilujeme při 85 stupních 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept