Marinovaný kapr grilovaný se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný kapr grilovaný se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51530 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
700 g | Kapr obecný |
120 g | Máslo čerstvé |
350 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata Cherry |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
8 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaný kapr grilovaný se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, citronovou šťávou a s rozmarýnem necháme pod fólií v chladničce alespoň hodinu marinovat. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Celé šalotky, rajčátka a očištěné a rozpůlené žampiony střídavě napichujeme na jehly. Zeleninové špízy spolu s porcemi kapra vložíme pod rozpálený gril a po obou stranách grilujeme. |
3 | Porce kapra se zeleninou servírujeme přelité máslem a posypané petrželovou natí a kolečky cibule. |