Pstruzi se sýrovou nádivkou
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 120 g
- Anglická slanina
- 2 stroužek
- Česnek
- 2 polévková lžíce
- Citronová šťáva
- 300 ml
- Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce
- Kopr čerstvý
- 70 g
- Máslo čerstvé
- 800 g
- Pstruh
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 120 g
- Sýr Lučina - termizovaný
Postup
1 | Česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno a smícháme s lučinou. Pstruhy očistíme, dobře opláchneme a osušíme. Takto připravené pstruhy osolíme, zakapeme citronovou šťávou a naplníme sýrovou nádivkou. |
2 | Naplněné pstruhy zabalíme do plátků slaniny, naskládáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, přidáme kousky másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 664 kcal |
Bílkoviny | 50 g |
Sacharidy | 2 g |
Tuky | 49 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 157,4 mg |
Draslík | 868,6 mg |
Sodík | 748,0 mg |
Vláknina | 257,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,1 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 22,8 mg |
Komentáře a hodnocení