Pstruzi se sýrovou nádivkou

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
120 g
Anglická slanina
2 stroužek
Česnek
2 polévková lžíce
Citronová šťáva
300 ml
Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce
Kopr čerstvý
70 g
Máslo čerstvé
800 g
Pstruh
1 kávová lžička
Sůl
120 g
Sýr Lučina - termizovaný

Postup

1

Česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno a smícháme s lučinou. Pstruhy očistíme, dobře opláchneme a osušíme. Takto připravené pstruhy osolíme, zakapeme citronovou šťávou a naplníme sýrovou nádivkou.

2

Naplněné pstruhy zabalíme do plátků slaniny, naskládáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, přidáme kousky másla a pečeme zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Nutriční hodnoty

Kalorie 664 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 2 g
Tuky 49 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 157,4 mg
Draslík 868,6 mg
Sodík 748,0 mg
Vláknina 257,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,1 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 22,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz