Recept

Filety z pstruha ve vinné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51536

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
700 g Pstruh
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 661kJ
4% Sacharidy 14 g
52% Tuky 39 g
13% Sodík 265 mg
78% Bílkoviny 44 g

Filety z pstruha ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté a osušené filety osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Poté filety obalíme v mouce a na másle s olejem usmažíme z obou stran. Filety držíme na teple.

2

Svaříme smetanu s vínem (dvě lžíce vína dáme stranou) a odstavíme. Do omáčky vmícháme rozšlehané žloutky s dvěma lžícemi vína a omáčku už jen prohřejeme, nevaříme, aby se žloutky nesrazily.

3

Smažené filety podáváme přelité vinnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept