Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51551 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Kapr obecný |
100 g | Losos - filety |
50 g | Olivy zelené |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
45 g | Cukr krupice |
75 ml | Likér pomerančový |
45 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
800 ml | Pomerančová šťáva |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 210,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 160,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Losos - filety, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Pomeranče, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy zelené, Pepř černý mletý, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Filé z kapra poklademe filety z lososa, na každý filet položíme dvě olivy a zarolujeme. Závitky sepneme jehlou, osolíme a opeříme. Závitky jednotlivě pevně zabalíme do alobalu a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut. |
2 | V mezičase svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovou kůru a likér. Chvilku vaříme a poté zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní máslo a smetanu a už jen prohřejeme. |
3 | Uvařené rolky vyjmeme z alobalu, odstraníme jehly, nakrájíme šikmým řezem a podáváme s omáčkou a pomeranči, které jsme oloupali, rozdělili na dílky a sloupli bílou blanku. |