Lososová pomazánka s koňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososová pomazánka s koňakem
Lososová pomazánka s koňakem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51559 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Feferony |
200 g | Losos ve vlastní šťávě |
20 ml | Martell cognac |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
70 g | Tvaroh tvrdý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 974,6mg |
---|---|
Cholesterol | 46,7mg |
Draslík | 116,2mg |
Vláknina | 104,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Losos ve vlastní šťávě, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lososová pomazánka s koňakem postup přípravy receptu:
1 | Lososa z otevřené konzervy vyklopíme do misky a rozdrobíme ho. V jiné misce utřeme máslo do pěny, přidáme připraveného lososa, následně tvrdý tvaroh. Rozředíme podle potřeby smetanou a dobře promícháme. |
2 | Připravenou pomazánku dochutíme solí, drobně nasekanou feferonkou a pepřem. Nakonec přilijeme podle vlastní chuti koňak a opět zamícháme. |
3 | Hotovou pomazánku uchováváme ve vhodné kuchyňské nádobě v lednici. |
Poznámka
Pomazánka je pikantní a je vhodná na potření opečené, ale vychladlé veky.