Recept

Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51567
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 l Voda pitná
Dušená brokolice
800 g Brokolice
4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Rajčata sušená sterilovaná
0,5 kávová lžička Sůl
Na posypání
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
5% Sacharidy 19 g
17% Tuky 12 g
46% Sodík 915 mg
31% Bílkoviny 17 g

Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta a přelijeme ji vroucí vodou. Očistíme a na plátky pokrájíme česnek. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a česnek zpěníme. Přidáme brokolici, sušená rajčata, podle chuti osolíme, posypeme pepřem, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme 1,5 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10–14 minut. Podušenou brokolici dáme na talíře, posypeme nastrouhaným plísňovým sýrem, petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept