Majonéza kaparová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza kaparová
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51572 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
Majonéza připravovaná z vařených vajec [51569] | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
100 ml | Olej z pšeničných klíčků |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Na kaparovou variantu | |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Okurky nakládané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 57,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Okurky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Kapary mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Majonéza kaparová postup přípravy receptu:
1 | Majonéza připravovaná z vařených vajec: |
2 | Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme je zchladit ve studené vodě a potom z nich oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém. |
3 | Nakládanou okurku nasekáme nadrobno a spolu s vaječnými bílky a kapary vmícháme do majonézy. |