Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 51572

Ingredience

Majonéza připravovaná z vařených vajec [51569]
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
100 ml Olej z pšeničných klíčků
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
Na kaparovou variantu
1 polévková lžíce Kapary
1 ks Okurky nakládané

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 853kJ
1% Sacharidy 3 g
26% Tuky 20 g
40% Sodík 806 mg
8% Bílkoviny 4 g

Majonéza kaparová postup přípravy receptu:

1

Majonéza připravovaná z vařených vajec:

2

Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme je zchladit ve studené vodě a potom z nich oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém.

3

Nakládanou okurku nasekáme nadrobno a spolu s vaječnými bílky a kapary vmícháme do majonézy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept