Zálivka kečupová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka kečupová
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51583 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
Zálivka mléčná [51580] | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,3 kávová lžička | Hořčice |
150 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Na kečupovou variantu | |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 78,5mg |
Vláknina | 142,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Sůl, Pepř cayenský, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zálivka kečupová postup přípravy receptu:
1 | Zálivka mléčná [51580]: |
2 | Do misky vyklopíme jogurt, osolíme a opepříme ho. Přidáme k němu 1/4 lžičky hořčice a 2 lžíce olivového oleje a rozmícháme. Vyšleháme vše do úplně hladkého krému. Dále podle uvážení dochutíme citronovou šťávou a opět hmotu vyšleháme dohladka. |
3 | Do zálivky vmícháme 2 lžíce kečupu, špetku kajenského pepře a 2 lžíce pomerančové šťávy a vyšleháme úplně dohladka. |