Kynuté buchty s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté buchty s uzeným masem
Kynuté buchty s uzeným masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51587 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
40 g | Droždí |
150 g | Klobása uzená |
100 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
600 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
400 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 110,8mg |
Draslík | 191,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 106,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Droždí, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Uzené maso vařené, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kynuté buchty s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mléka a mouky si připravíme v míse kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. |
2 | Do vykynutého kvásku přisypeme zbylou mouku, přidáme vajíčka a máslo, přilijeme zbylé mléko, osolíme a vypracujeme tužší těsto, které opět na teplém místě necháme vykynout. |
3 | Uzené maso a klobásu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelí necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme a krátce osmažíme nakrájené maso, klobásu a prolisovaný česnek. Vše pak důkladně promícháme se zelím. |
5 | Vykynuté těsto rozválíme na plát a rozdělíme na čtverce, které plníme připravenou směsí masa a zelí. Těsto zabalíme, buchty naskládáme vedle sebe do olejem vymazaného pekáče a necháme znovu vykynout. Pak je potřeme zbylým olejem, posypeme sezamovými semínky a pečeme přibližně 20 minut v předehřáté troubě, až mají zlatavou barvu. |