Recept

Černý kořen v mléčné omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51593

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná
250 g Černý kořen
Bešamelová omáčka
1 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 573kJ
4% Sacharidy 16 g
10% Tuky 7 g
11% Sodík 228 mg
6% Bílkoviny 4 g

Černý kořen v mléčné omáčce postup přípravy receptu:

1

Omytý a oškrabaný černý kořen pokrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V hrnci si na másle zpěníme cibuli, přidáme černý kořen, sůl, pepř, promícháme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

2

Mezitím si připravíme mléčnou bešamelovou omáčku. V pánvi si roztopíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme mléko, zakysanou smetanu a bešamelovou omáčku dobře rozkvedláme. Nesmí se nám utvořit hrudky. Za častého míchání pomalu vaříme 10 minut. Omáčku přilijeme k černému kořenu, necháme společně přejít varem, dochutíme solí a servírujeme.

Poznámka

Omáčku s černým kořenem podáváme podle chuti s těstovinami, bramborovým knedlíkem nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept