Recept

Černý kořen v pikantní omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51609

Ingredience

2,5 dl Bujón zeleninový
1 špetka Cukr krupice
2,5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
7 dl Mléko polotučné
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
80 g Sýr Čedar
3 špetka Sůl
600 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
13% Sacharidy 47 g
41% Tuky 31 g
16% Sodík 329 mg
31% Bílkoviny 18 g

Černý kořen v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Očistíme, omyjeme a oškrábeme černý kořen, vložíme ho do hrnce s mlékem a necháme ho máčet asi 1 hodinu. Poté ho vyjmeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 4-5 cm a promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Kořen necháme okapat.

2

V hluboké větší pánvi si rozpustíme máslo, dáme na něj černý kořen, promícháme, přilijeme zeleninový bujón a pod pokličkou kořen dusíme asi 15-20 minut doměkka.

3

Mezitím si nastrouháme tvrdý sýr. V misce rozmícháme zakysanou smetanu s kukuřičným škrobem (Maizenu), přimícháme drcený pepř 4 barev a směs vlijeme k černému kořeni. Za stálého míchání pomalu vaříme 1 minutu. Když omáčka začne houstnout, odstavíme hrnec z plotny. Přimícháme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept