Černý kořen v pikantní omáčce

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůČerný kořen
    • 7decilitrůMléko polotučné
    • 2,5lžíceMáslo čerstvé
    • 2,5decilitryBujón zeleninový
    • 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
    • 2,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 4lžičkyPepř 4 barev
    • 80gramůSýr Čedar
    • 3špetkySůl
    • 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
593 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme, omyjeme a oškrábeme černý kořen, vložíme ho do hrnce s mlékem a necháme ho máčet asi 1 hodinu. Poté ho vyjmeme, nakrájíme na kousky dlouhé asi 4-5 cm a promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Kořen necháme okapat. V hluboké větší pánvi si rozpustíme máslo, dáme na něj černý kořen, promícháme, přilijeme zeleninový bujón a pod pokličkou kořen dusíme asi 15-20 minut doměkka. Mezitím si nastrouháme tvrdý sýr. V misce rozmícháme zakysanou smetanu s kukuřičným škrobem (Maizenu), přimícháme drcený pepř 4 barev a směs vlijeme k černému kořeni. Za stálého míchání pomalu vaříme 1 minutu. Když omáčka začne houstnout, odstavíme hrnec z plotny. Přimícháme nastrouhaný sýr, dochutíme solí, cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.