Ticinská rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ticinská rajčata
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51613 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Cibulka jarní |
30 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
200 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
1,6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 322,1mg |
Draslík | 831,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ticinská rajčata postup přípravy receptu:
1 | Omytá velká rajčata seřízneme, vršky odložíme a dužninu opatrně vydlabeme a dáme do mísy. Do mísy přidáme vejce, vodu, osolíme, opepříme a z této směsi na másle usmažíme míchaná vejce. Směsí naplníme rajčata, poklademe plátkem slaniny a sýra a vložíme do pekáče. |
2 | Pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě, podáváme posypané kolečky jarní cibulky. |