Recept

Svíčkové řezy pečené v listovém těstě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51619

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
500 g Listové těsto
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
60 ml Víno bílé
120 g Šunka dušená
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 990 kcal
Kilojoule 4 143kJ
13% Sacharidy 48 g
70% Tuky 53 g
14% Sodík 281 mg
106% Bílkoviny 60 g

Svíčkové řezy pečené v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři silné řezy a lehce naklepeme hranou dlaně. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle, z každé strany minutu. Usmažené maso držíme na teple. Do výpeku přidáme šunku, žampiony, osolíme, opepříme, vsypeme petrželovou nať a zarestujeme. Směs přelijeme vínem a dusíme, až na základ. Poté necháme směs vychladnout.

3

Z listového těsta vyválíme 4 stejné placky. Na každou položíme plátek masa a navrstvíme žampionovou směs. Okraje těsta natřeme rozšlehaným vejcem, těsto přeložíme přes maso, okraje pečlivě přitiskneme, těsto potřeme vejcem, klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept