Svíčkové řezy pečené v listovém těstě

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
53 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
850 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři silné řezy a lehce naklepeme hranou dlaně. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle, z každé strany minutu. Usmažené maso držíme na teple. Do výpeku přidáme šunku, žampiony, osolíme, opepříme, vsypeme petrželovou nať a zarestujeme. Směs přelijeme vínem a dusíme, až na základ. Poté necháme směs vychladnout.
  • 3
    Z listového těsta vyválíme 4 stejné placky. Na každou položíme plátek masa a navrstvíme žampionovou směs. Okraje těsta natřeme rozšlehaným vejcem, těsto přeložíme přes maso, okraje pečlivě přitiskneme, těsto potřeme vejcem, klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.