Jednoduchý recept

Ostrá omáčka ze španělské kuchyně

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51624

Ingredience

40 ml Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
20 ml Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 985kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 204 mg
4% Bílkoviny 2 g

Ostrá omáčka ze španělské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Rajčata a česnek oloupeme a nakrájíme spolu s červenou a zelenou paprikou na menší kousky. Dáme je do misky a mixérem rozmixujeme. Do omáčky přidáme červené víno, které jsme smíchali s olejem.

2

Nakonec omáčku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a opět promícháme.

3

Hotovou omáčku vlejeme do vhodné uzavíratelné nádoby a odložíme do lednice vychladit a odležet. Těsně před podáváním studenou omáčku porcujeme na talíře.

Poznámka

Tuto omáčku servírujeme jako studenou přílohu například s grilovaným masem. Je také vhodnou přílohou k pečeným rybám na grilu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept