Recept

Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 51626

Ingredience

0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
1,2 kg Srnčí maso
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
Na omáčku
400 ml Hovězí vývar základní
1,5 polévková lžíce Marmeláda rybízová
30 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Omáčka sójová
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sýr kozí
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 183kJ
3% Sacharidy 11 g
55% Tuky 41 g
52% Sodík 1 g
137% Bílkoviny 77 g

Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný a opláchnutý srnčí hřbet (nevykostěný) osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Okořeněné maso poklademe plátky slaniny, zabalíme do silného alobalu, pečlivě uzavřeme a vložíme na pekáč. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme. Po hodině alobal opatrně otevřeme a pečeme další půlhodinu.

2

V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku usmažíme z másla a mouky jíšku, zašleháme vývarem a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Na závěr vaření přidáme vypečenou šťávu z masa, smetanu, sůl, sójovou omáčku a rybízovou marmeládu. Omáčku odstavíme a vmícháme sýr nakrájený na kostičky.

3

Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept