Medailonky z vepřové panenky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailonky z vepřové panenky s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51632 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
150 g | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1,2 kg | Vepřová panenka |
200 ml | Vývar drůbeží |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Na jablka | |
---|---|
80 g | Džem rybízový |
400 g | Jablka |
40 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Sůl, Tymián sušený, Vepřová panenka, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Worcester (worcesterská omáčka), Džem rybízový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medailonky z vepřové panenky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, opláchnutou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm, posypeme kořením a osolíme. Maso z obou stran i s cibulí osmažíme na másle. Osmažené maso vyjmeme a držíme na teple. |
2 | Do výpeku kápneme worcesterskou omáčku, přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme, až šťáva zhoustne. |
3 | V mezičase oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kolečka, která lehce podusíme na másle. |
4 | Maso podáváme přelité šťávou s přílohou jablek, na která dáme trochu rybízového džemu. |