Ledový salát podávaný s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát podávaný s kozím sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51656 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Hroznové víno |
250 g | Lišky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Ořechy vlašské |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Roketa |
1 ks | Salát listový Dubáček |
1 ks | Šalotka |
200 g | Sýr kozí |
Na zálivku | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Ořechový olej |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 48,5mg |
Draslík | 499,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Hroznové víno, Ořechy vlašské, Šalotka, Sýr kozí, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Roketa, Salát listový Dubáček, Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ledový salát podávaný s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Salát a roketu omyjeme, odstraníme zvadlé listy a natrháme je na kousky. Houby lišky očistíme, jsou-li větší, pokrájíme je na drobnější kousky. |
2 | Šalotku oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi si rozehřejeme máslo a šalotku na ni vhodíme. Necháme ji zesklovatět a pak k ní přidáme houby a dusíme asi 7 minut. Nakonec odstavíme z plotny a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí. |
3 | Omyjeme a oškrábeme celer, nastrouháme ho na hrubém struhadle a pak zakapeme citronovou šťávou. |
4 | V misce si z octa, vína, olivového a ořechového oleje a hořčice připravíme zálivku. Vyšleháme ji dohladka. Osolíme ji a opepříme. |
5 | Hroznové víno omyjeme a rozkrájíme na poloviny a vybereme semínka. |
6 | Na pánvi si na oleji opečeme na kostičky pokrájený kozí sýr. |
7 | Ve velké misce lehce promícháme salát, roketu a celer a zalijeme zálivkou. Přidáme houby, hroznové víno a kozí sýr. Opět lehce promícháme a podáváme. |